13 Temmuz 2010 Salı

Incirli Tatli (Walnut-Fig Dessert)

Benim en sevdigim ve en favori tatlimdir incir tatlisi,
Incir tatlisini 5 caylarinizda ve aksam yemeklerinizden sonra afiyetle yiyebileceginiz hafif tadi damaginizda kalacak olan bir tatli.ozellikle icinde bulunan kahve tadi sizi kendinizden gecirecek kahve sevenlere duyururulur:))
Bu tatlisimiz bloglar alemindede cok meshur bir tatli bende mubarek ayimiz Ramazan yaklasirken size bu tarifi sunmak istedim.Afiyetle efenimmmmm...




Malzemeler:


Keki icin,
  • 6 adet kuru incir, suda ıslatılmış, ufak ufak  doğranmış
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 su bardağından 1parmak az toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket (1tatlı kaşığı) kabartma tozu  
Serbeti icin,
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 5-6 yemek kasigi toz şeker
Muhallebisi icin,

  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yada 3,5 subardagi süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • inmeye yakın 50gr tereyağı
  • piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
Yapilisi:

  • Kek için yumurta ve şekeri kopurene kadar çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. En son inciri ekleyip dikdörtgen borcama dökün ve 160C de pişirin (icerisinde incir oldugu icin kekin düşük ısıda pişmesi gerekiyor).
  • Kek pişerken krem şanti haricindeki malzemelerle muhallebiyi yapın.Muhallebi piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.
  • Kek piştikten sonra 3-4 dak. havalandırın.
  • Şerbet malzemelerini karıştırıp (pişirmeden) kekin üzerine dökün. 5 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
  • Arzuya gore uzerini hindistan cevizi veya cikolatayla susleyip servis yapabilirsiniz. 

    2 yorum:

    1. tatlı prensesim..bu mükemmel ötesi lezzeti yine senin tarifinden, çok önceleri öğrenmiş olduğum için şanslı hissediyorum kendimi..bu harika bir ikram..ilk gördüğümde bayrama yakındı..bayram tatlısı olarak yapmış ve misafirlerimize ikram etmiştim..herkes bayılmıştı..ve o günden sonra ben bu tatlıyı kaç defa yaptıysam hep beğenildi..eline emeğine sağlık birtanem..tekrar teşekkürler..

      YanıtlayınSil
    2. ne demek pinarim canim kardesim maksatimiz ve gayemizde bu degilmi zaten sevdigimiz ve vazgecemedigim lezzetleri can yoldaslariyla paylasmak.huzur ve guzel bir zevkle bu guzel tatlari tatmak degilmi canimin ici,

      ellerine ve o guzel gonlune saglik canim benim.bende SIK SIk yapip hem bizim hemde sevdiklerimin gonlunu oksuyorum bebegim,
      gorusmek uzere sevgilerimle Allaha emanet.

      YanıtlayınSil

    Gonlumun sakinleri hosgeldiniz....
    Guzel gonlunuzden gelen ve yapilan her bir yorum benim icin cok kiymetlidir.
    Dua ve sevgilerimle....