28 Haziran 2010 Pazartesi

Revani (Semolina Cake)

Tatlilar arasindan yemekten bikmayacagim en guzel tatli,hazirliksiz misafirlere sunabileceginiz en basit ve lezzetli tatli ve esimin asla vazgecemedigi super lezzet tabiki Revani yeyiiiiiiiim seni!
Bu tarifi ben canim arkadasim Azeri kizindan aldim o gunden beri beni hic utandirmadi.Her yapisimda lezzeti ikiye katlaniyor sanki,benim gibi kek degilde gercekten revani yemek isteyenler icin harika bir tarif.ben revaninin incesini seviyorum, hadi bakalim tarife gecelim.Sevgili arkadasimin guzel anlatimindan hic birsey eksiltmeden ve katmadan direk yapistiriyorum buraya,


















Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 1 su bardagi yogurt
  • 1 su bardagi irmik
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 3/4 su bardagi un (yani yarim su bardagindan biraz fazla)
 Serbeti icin:
  • 2,5 su bardagi su
  • 2 su bardagi seker
  • Ceyrek limonun suyu
  • Üzerine hindistan cevizi
Yapilisi:

  • Surup icin seker ve suyu ocaga koyun,
  • Kaynayinca altini kisin ve 10 dakika pisirin.
  • Kapattiktan sonra limon suyunu ekleyin.
  • Bu arada keki icin yumurta ve sekeri cirpin.
  • Sonrada diger malzemeleri ekleyin.
  • Iyice cirpin.Margarinle yaglanmis ve unlanmis
  • bir tepsi veya borcama döküp kek ayarinizda pisirin.
  • Kek ve surup iliyinca surubu keke dökün.
  • Soguyunca bolca hindistan cevizini istediginiz sekillerde serpistirin.
  • Revaniyi buzdolabinda muhafaza edin.
  • ve mumkunse mascarponla veya kaymakla beraber servis yapin(buda benden bir tavsiye:))
  • Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. canımmmm yutkundum resmi görünce:) ben revaniye bayılırım. bu tarifi ben de almıştım kkdan:)ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. sende denedinmi canim? super ya bence 100 de 100 super bir tat ben bayiliyorum yerken kilolarimin sebebi ha budur:)

    YanıtlaSil

Gonlumun sakinleri hosgeldiniz....
Guzel gonlunuzden gelen ve yapilan her bir yorum benim icin cok kiymetlidir.
Dua ve sevgilerimle....