Bu tarifi ben canim arkadasim Azeri kizindan aldim o gunden beri beni hic utandirmadi.Her yapisimda lezzeti ikiye katlaniyor sanki,benim gibi kek degilde gercekten revani yemek isteyenler icin harika bir tarif.ben revaninin incesini seviyorum, hadi bakalim tarife gecelim.Sevgili arkadasimin guzel anlatimindan hic birsey eksiltmeden ve katmadan direk yapistiriyorum buraya,
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardagi seker
- 1 su bardagi sivi yag
- 1 su bardagi yogurt
- 1 su bardagi irmik
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3/4 su bardagi un (yani yarim su bardagindan biraz fazla)
- 2,5 su bardagi su
- 2 su bardagi seker
- Ceyrek limonun suyu
- Üzerine hindistan cevizi
- Surup icin seker ve suyu ocaga koyun,
- Kaynayinca altini kisin ve 10 dakika pisirin.
- Kapattiktan sonra limon suyunu ekleyin.
- Bu arada keki icin yumurta ve sekeri cirpin.
- Sonrada diger malzemeleri ekleyin.
- Iyice cirpin.Margarinle yaglanmis ve unlanmis
- bir tepsi veya borcama döküp kek ayarinizda pisirin.
- Kek ve surup iliyinca surubu keke dökün.
- Soguyunca bolca hindistan cevizini istediginiz sekillerde serpistirin.
- Revaniyi buzdolabinda muhafaza edin.
- ve mumkunse mascarponla veya kaymakla beraber servis yapin(buda benden bir tavsiye:))
- Afiyet olsun.
canımmmm yutkundum resmi görünce:) ben revaniye bayılırım. bu tarifi ben de almıştım kkdan:)ellerine sağlık
YanıtlaSilsende denedinmi canim? super ya bence 100 de 100 super bir tat ben bayiliyorum yerken kilolarimin sebebi ha budur:)
YanıtlaSil