7 Haziran 2010 Pazartesi

Patlican Tava & Sehriye Pilavi

Evet yogun bir hafta sonunun ardindan gelen yorgunlukla beraber merhabalar.
Gectigimiz iki gunu arkadasimizin nisaniyla ve 1 yasina girmis kucuk bir yaramazin dogum gununu kutlamakla gecirdik.
Her iki tarafada hayirli omurler ve mutluluklar diliyorum.
Gecelim bugunku menume bugun verecegim tarif yaz aylari icin alternatif bir tarif ozellikle patlican sevenler icin leziz bir tarif.Misafirleriniz icinde guzek SIk bir menu.


















       patlican tava icin malzemeler
  • 2 adet patlican
  • 2 adet kuru sogan
  • 3 dis sarimsak
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 domates 2 sivri biber
  • birazcik dogranmis maydonoz
  • 250 gr kusbasi et
  • 4 yemek kasigi sivi yag,
  • 1,5 yemek kasigi salca 
  • 1 kase sicak su ve arzuya gore baharat
  • bir tutam maydonoz
  • (malzemeleri kisi sayisina gore cogaltabilirsiniz.)
Yapilisi

  • patlican tavayi yapmak icin once soganlari fazla ince dogramadan kup kup dograyin. 4 kasik sivi yagla teflon tavada pembelesene kadar kavurun daha sonra kusbasi dogranmis etleri ilave edip etleri kavurun. soydugunuz ve yarim ay seklinde dogradiginiz patatesleri dizin tavaya uzerine soydugunuz ve uzun uzun dogradiginiz patlicanlari dizin.dogradiginiz domates ve biberleri sarimsaklarida ekleyin ve 1.5 yemek kasigi salcayi 1 kase sicak suda eritin icine arzu ettiginiz baharatlarida ekleyin yemegin uzerine dokun hepsini degil ama yemegin suyu cektikce pisene kadar ekleyin suyu eger o su yetmezse salcasiz sicak su ekleyebilirsiniz tuzunuda attiktan sonra agzini kapatip kisik ateste pisene kadar karistirmayin.pistikten sonra uzerine kiyimlmis maydonozlari ekleyin.
Sehriyeli pilav malzemeleri
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
  • Kaynar su
Yapilisi
  • Arpa şehriyeler yağda rengi dönene kadar iyice kavrulur.
  • Üzerini 1 cm geceçek kadar kaynar su ve tuz eklenip kapağı kapalı olarak suyu çektirilir.
  • Suyunu çeken pilavın altı kapatılıp, karıştırılır.
  • yarim su bardağı kaynar su pilava katılıp kapağı kapalı şekilde 15 dakika demlendirilir.
  • arzuya gore taze yogurtla servis yapilir afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Emeklerine sağlık nefis görünüyorlar..

    YanıtlayınSil
  2. cok tesekkur ederim canim seninde gozlerine saglik

    yalniz merak ettigim sey toplandigimiz salonda(sen anladin oniii:) hangi uyesin merak ettim.

    sevgilerle....

    YanıtlayınSil

Gonlumun sakinleri hosgeldiniz....
Guzel gonlunuzden gelen ve yapilan her bir yorum benim icin cok kiymetlidir.
Dua ve sevgilerimle....