Malzemeler:2-4kisilik
- 1su bardagi pilavlik baldo pirinc
- yarim cay bardagi arpa sehriye
- 1 yemek kasigi tereyagi ve 3 corba kasigi siviyag
- 3 su bardagi kaynamis su
- 1 tablet tavuksuyu
- tuz
- Pirincimizi nisastasi gidene kadar guzelce yikayip sugecte suzdurmeye birakiyoruz.
- siviyagini ve sehriyeleri pilav tenceremize (teflon tencere mumkunse)renkleri hafif kahve rengi olana kadar kavurup ardindan suzulmus pirincimizi ilave ediyoruz
- pirincleri ilave eder etmez tereyagimizida katip kavurmaya basliyoruz orta ateste 5-8dk hic durmadan tahta kasikla kavurun.
- 3 su bardagi kaynatilmis suda tavuk tabletini eritip kavrulmus pilava ekleyelim bu esnada ocagimizin atesi en kisik derecede olsun.
- suyumuzu kattiktan sonra pilavin suyundan tadarak ne kadar tuza ihtiyaci oldugunu anlayabilirsiniz zaten tabletlerdede bir miktar tuz bulunuyor.
- tuzuda ilave edip karistirip pilavi kapagini kapatip orta ateste pisirmeye devam edin suyunu cekene kadar.
- suyunu cektigi zaman pilavinizin pisip pismedigini konrol edin pismediyse hafif bir sertlik varsa biraz daha su ekleyebilirsiniz eger yoksa ocaginizi kapatip uzerine kagit havlu serip pilavinizin kapagini tekrar kapatip demlenmeye birakin.
- 15 dk sonra servise hazirdir pilaviniz afiyet olsun.
Ellerine sağlık Fatma'cığım
YanıtlaSilben şu tabağı alıp gidiyorum..
oyyyy hosgeldin askuum sefalar getirdin benim kucuk mekana al gotur guzelim, gerekirse tencereyi yollayayim.afiyet olsun bibemmm
YanıtlaSilTatlım benim :))
YanıtlaSilBu arada sınavına başarılar diledim iki kez mesaj attım ama gelmedi mi yoksa:((
Nasıl geçti çiçekim?
Gelişmeleri bildirirsin..
Bir ara gel bekliyorum,mim'ledim seni:*
http://cafepepela.blogspot.com/2010/06/mim-ve-hashasl-boregim.html