18 Haziran 2010 Cuma

Nefis Pirinc Pilavi(Turkish Rice Pilaf)

Biliyorum,biliyorum pilav tutturulmasi zor bir calismadir ama birde tutarsa degmeyin keymize degilmi? kendimizi dunyanin en unlu ahcisi zannetip.aile bireylerine,esimize,dostumuza pilavim nasil olmus diye utanarakta olsa bir soru sorariz.sordugumuz kisi ya gercekten begenmistir yada bizi kirmamak adina begenmis gibi yapmistir,diye dusunmek bile istemiyorum.Kesin begenmistir cunku bu sefer tuttu pilavim deriz kendimize, hepimiz pilavi farklida yapsak sonuc olarak lezzet aynidir.Bende sevgili annemden kaptim bu guzel isi annem ve babaannem nefis pilavlar yaparlar oyle benim gibi olcmezlerde onlar icin elini korkak alistirmayacaksin, goz karari felsefesi vardir.Canlarim hepinizi cok ozledim her kasigimda bogazimda dugumlenir bazen bu nimet onlarin hasreti kalbimi ince ince sizlatir.Az kaldi vuslata kavusacagiz yakinda,anammmmm cok duygulandim hemencik tarife geceyimmm,

















Malzemeler:2-4kisilik

  • 1su bardagi pilavlik baldo pirinc
  • yarim cay bardagi arpa sehriye
  • 1 yemek kasigi tereyagi ve 3 corba kasigi siviyag
  • 3 su bardagi kaynamis su
  • 1 tablet tavuksuyu
  • tuz
Yapilisi:
  • Pirincimizi nisastasi gidene kadar guzelce yikayip sugecte suzdurmeye birakiyoruz.
  • siviyagini ve sehriyeleri pilav tenceremize (teflon tencere mumkunse)renkleri hafif kahve rengi olana kadar kavurup ardindan suzulmus pirincimizi ilave ediyoruz
  • pirincleri ilave eder etmez tereyagimizida katip kavurmaya basliyoruz orta ateste 5-8dk hic durmadan tahta kasikla kavurun.
  • 3 su bardagi kaynatilmis suda tavuk tabletini eritip kavrulmus pilava ekleyelim bu esnada ocagimizin atesi en kisik derecede olsun.
  • suyumuzu kattiktan sonra pilavin suyundan tadarak ne kadar tuza ihtiyaci oldugunu anlayabilirsiniz zaten tabletlerdede bir miktar tuz bulunuyor.
  • tuzuda ilave edip karistirip pilavi kapagini kapatip orta ateste pisirmeye devam edin suyunu cekene kadar.
  • suyunu cektigi zaman pilavinizin pisip pismedigini konrol edin pismediyse hafif bir sertlik varsa biraz daha su ekleyebilirsiniz eger yoksa ocaginizi kapatip uzerine kagit havlu serip pilavinizin kapagini tekrar kapatip demlenmeye birakin.
  • 15 dk sonra servise hazirdir pilaviniz afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık Fatma'cığım
    ben şu tabağı alıp gidiyorum..

    YanıtlayınSil
  2. oyyyy hosgeldin askuum sefalar getirdin benim kucuk mekana al gotur guzelim, gerekirse tencereyi yollayayim.afiyet olsun bibemmm

    YanıtlayınSil
  3. Tatlım benim :))

    Bu arada sınavına başarılar diledim iki kez mesaj attım ama gelmedi mi yoksa:((

    Nasıl geçti çiçekim?
    Gelişmeleri bildirirsin..

    Bir ara gel bekliyorum,mim'ledim seni:*

    http://cafepepela.blogspot.com/2010/06/mim-ve-hashasl-boregim.html

    YanıtlayınSil

Gonlumun sakinleri hosgeldiniz....
Guzel gonlunuzden gelen ve yapilan her bir yorum benim icin cok kiymetlidir.
Dua ve sevgilerimle....