Gecen hafta haftalik alisverisimi yaparken taze fasulyelere rastladim.kendilerini cok severim ve hazir mevsimi gelmisken hemen almak istedim, fakat gecmiste yasadigim kilcikli fasulyeleri dusununce Dur,Fatma dedim.Alma bence buda kilciklidir diye dusundum Ada'da her turlu sebze meyve bulmak mumkun lakin Ayse kadinlar felan bulamazsiniz.Ayda yilda bir Turk marketlerine gelir oda cuzdaninizi yakar.Neyse lafi cok uzatmayayim bir sansa daha ihtiyaci vardi bu fasulyelerin ve 2 paket aldim iyiki almisim Turkiyedekiler kadar taze ve lezzetliydi.Eve geldim hemen pratik bir yontemle 10-15 dk pisirdim fasulyelerimi tabi yaninada yasikli beyaz prensi pirinc pilavi yaptim.Oh afiyetle yedik sevdicegimle.....
Gelelim tarifimize,
Malzemeler:
- 500 gr taze fasulye
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet iri yemeklik sogan
- 1 adet domates
- 1dis sarimsak
- yarim cay bardagi zeytinyagi
- 1,5 yemek kasigi salca (ben domates ve biber salcaini karistirip kattim)
- pulbiber,karabiber ve tuz
- kaynamis su
Yapilisi:
- once fasulyeler guzelce yikanir ve her iki bas kismi temizlendikten sonra verevine kesilir.
- soganimiz yemeklik dogranip duduklu tencere icinde yagimizla bulusur ve ahenkli bir sekilde kavrulur:))
- ardindan patateslerimiz ne kucuk nede buyuk bir sekilde kup kup dogranir.kavrulan sogana salcamiz ilave edilir ve biraz kavurduktan sonra fasulyelerimiz ve patateslerimizde ilave edilip kavrulmaya devam edilir orta ateste.
- ardindan kup kup dogranan domatesimiz ve dogranmis 1 dis sarimsagimiz katilir.
- baharatlar katilip tuzuda damak tadiniza gore ayarlayip ilave edin,sonra uzeri kapanincaya kadar sicak su ilave edip duduklunuzun kapagini kapatip.orta dereceli ateste 10-15 dk yada yemeginizin o guzel kokusu gelene kadar pisirin.
- yaninda pirinc pilav,cacik ve salatayla serviz yapabilirsiniz.Afiyet seker olsun!
harika bir tarif
YanıtlaSil