Hadi buyrun,
Sekerpare
Malzemeler:
- 3 yumurta,1 yumurta sarisi( uzeri icin ayrilacak)
- 2yemek kasigi toz seker
- 2 yemek kasigi irmik
- 1 cay bardagi siviyag
- 150 gr oda sicakliginda margarin
- 1'er paket kabartma tozu ve vanilya
- 4 su bardagi toz seker
- 4 su bardagi su
- 5 damla limon suyu
Yapilisi:
- Once ise serbeti yapmakla baslayalim.Serbeti icin suyu ve sekeri kaynatin ve sogumaya birakin.
- Hamur icin olan malzemeleri 1 yumurta sarısını ayırarak yogurun.
- Kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin. Daha sonra hamurdan cevizden biraz daha kücük parcalar koparin.
- Elinizde yuvarlayin daha sonra yassi mekik seklini verip tepsiye dizin. Daha sonra üzerlerine yumurta sarisi sürüp catalla her tatiınin üzerini boydan boya cizin.
- Önceden isitilmis 190 derecede pisirin.
- Tatlilar pistikten sonra ilk sicagi gidince soguk serbeti tatlilarin uzerine gezdire gezdire dokun(puf noktasi bu serbet soguk tatlilar sicak olacak)
- Serbeti doktukten sonra tatlilarin uzerine bir tepsi ortun ve serbetini cekmesini bekleyin.
- Arzuya gore findik,fistik ve badem tozuyla susleyebilirsiniz.
- Afiyet olsun.
Nefis bir görüntü. Ellerinize saglik. Mutlu bayramlar...
YanıtlaSilBayram tadında bir tatlı olmuş,elinize sağlık.İyi bayramlar.
YanıtlaSilafiyet seker olsun canlar.
YanıtlaSilAAA basit olurmu nerden baksanız 1 saat:) Ellerinize sğlaık pekte nefis görünüyor
YanıtlaSil