9 Eylül 2010 Perşembe

Sekerpare

Bayram icin basit ama enfes bir tat! Benim gibi vakti kisitli olanlar icin harika bir tarif.
Hadi buyrun,


















Sekerpare

Malzemeler:
  • 3 yumurta,1 yumurta sarisi( uzeri icin ayrilacak)
  • 2yemek kasigi toz seker
  • 2 yemek kasigi irmik
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 150 gr oda sicakliginda margarin
  • 1'er paket kabartma tozu ve vanilya
Serbeti:
  • 4 su bardagi toz seker
  • 4 su bardagi su
  • 5 damla limon suyu

















    Yapilisi: 
    • Once ise serbeti yapmakla baslayalim.Serbeti icin suyu ve sekeri kaynatin ve sogumaya birakin.
    • Hamur icin olan malzemeleri 1 yumurta sarısını ayırarak yogurun. 
    • Kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin. Daha sonra hamurdan cevizden biraz daha kücük parcalar koparin. 
    • Elinizde yuvarlayin daha sonra yassi mekik seklini verip tepsiye dizin. Daha sonra üzerlerine yumurta sarisi sürüp catalla her tatiınin üzerini boydan boya cizin.
    • Önceden isitilmis  190 derecede pisirin.
    •  Tatlilar pistikten sonra ilk sicagi gidince soguk serbeti tatlilarin uzerine gezdire gezdire dokun(puf noktasi bu serbet soguk tatlilar sicak olacak)
    • Serbeti doktukten sonra tatlilarin uzerine bir tepsi ortun ve serbetini cekmesini bekleyin.
    • Arzuya gore findik,fistik ve badem tozuyla susleyebilirsiniz.
    • Afiyet olsun.

      4 yorum:

      1. Nefis bir görüntü. Ellerinize saglik. Mutlu bayramlar...

        YanıtlayınSil
      2. Bayram tadında bir tatlı olmuş,elinize sağlık.İyi bayramlar.

        YanıtlayınSil
      3. AAA basit olurmu nerden baksanız 1 saat:) Ellerinize sğlaık pekte nefis görünüyor

        YanıtlayınSil

      Gonlumun sakinleri hosgeldiniz....
      Guzel gonlunuzden gelen ve yapilan her bir yorum benim icin cok kiymetlidir.
      Dua ve sevgilerimle....