Bayramlar, dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle...
Evet bugun bayram,bayram olurda tatli,seker olmazmi?
Hadi bakalim buyrun bayramlik trufflar geldi hanimmmm!
Bayram ziyaretlerinde yanimda goturecegim ikramlik trufflar hazirladim ve sizlerle paylasmak istedim.
Iyi seyirler agzinizin tadi hic bozulmasin efenim sevgilerimle,
Trufflarin tarifi sevgili Seda,Tarifname'ye ait ona burdan tesekkurlerimi sunuyorum bu muthis truffle tarifini bizlerle paylastigi icin. Bloglar arasi cok meshur bu truffle fakat gozume en guzel gorunen bu tarif oldu ve ilk yapmadada hemen tuttu.Dedigim gibi muthis bir tarif, ben kucuk bir ek yaptim trufflarin ortasina butun findik koydum lezzetine lezzet katti.
Evet, evet tarife geciyorum artik.
Truffle
Malzemeler:
- 250 gram bitter çikolata
- 150 gram krema (for UK double cream)
- 100-150 gram ev yapimi kek yada eti peykek marble(ben eti kek kullandim)
- fıstık tozu,badem tozu
- kakao
- pudra şekeri
- çikolatalı pirinç patlağı
- hindistan cevizi,arzu ettiginiz urunu kullanabilirsiniz.
- Kremayı küçük bir sos tenceresinin içinde ısıtın ve küçük parçalara bölünmüş çikolataları katıp eriyinceye kadar karıştırın.
- Robotta toz haline getirilmiş keki de ilave edin ve soğumaya bırakın.
- Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırarak birkaç saat bekletin.
- Bu sürenin sonunda iyice katılaşmış olmalı. Küçük bir kaşıkla parçalar alıp elinizde yuvarlayın.
- Topları fıstık tozu, hindistan cevizi, kakao vs. bulayın.
- Afiyet olsun.
Bu tarif çok basit ve çok güzel. Bugün yaptım çok lezzetli oluyor. Hediye olarak teyzemlere götürdüm ve herkes bayıldı. Paylaştığınız için teşekkür ederim...
YanıtlaSilSevgili adsiz tarifi denemenize ve begenmenize cok mutlu oldum.ben tesekkur ederim deneyiminizi benimle paylastiginiz icin sevgiyle kaliniz...
YanıtlaSil