7 Eylül 2010 Salı

Fellah Koftesi (Garlic Ball)

Su gunlerde hala tatilin,yolculugun ve hava degisiminin verdigi yorgunlugu  atlatabilmis degilim.Sabahlari yataktan kalktigimda acaip bir bogaz agrisiyla kalkiyorum daha sonra bu agri gun icinde bogazimi terk etsede,yorgunluk bir turlu gitmiyor.Ayrica tatilde aldigim fazladan 1 kilom ve verilmesi gereken +5 kilom var.Bayram sonunu iple cekiyorumki diyete baslayabilmek icin bakalim kilomdan ne kadar verebilecegim.Bir yandan kolejim acildi ama tatilde oldugumuz icin gec kayit yaptirinca beni bekleme listesine aldilar. Umarim bu bekleme sureci uzun surmez yoksa derslerimden geri kalabilme ihtimalim cok yuksek.Bu postumu yazdiktan sonra yigilmis bir halde beni utule diye haykiran elbiselerime kosacagim anlayacaginiz o kadar yorgunum ne yapmalida cikmali bu yorgunluktan.Ingiltere'nin havasida bu yorgunlu arttirir yani, tatilden geldigimden beri bulanik,kasvetli bir gune merhaba dememle beraber bas agrim hemen ben geldim diyor.Neyse cok dert yandim bugun sizlere tek umudum bu yorgunlugu bir an once atlatabilmek gunluk yasantima geri donmek istiyorum.










Fellah koftesini aramizda bilmeyen yoktur herhalde Hatay,Adana ve yanilmiyorsam Malatya yoremize ait bir tat olarak biliyorum.Ben bu tadi cok seviyorum sarimsak ve limon aromasi beni bastan cikartiyor.Kofteyi yerken bazen dozaji astigim bile oluyor.Misafirlerimiz icinse cok guzel bir ikramlik ister sogulk olsun ister sicak. Ben kofteyi kucuk ama cok kucuk yuvarladim ortasina parmak felanda basmadim yuvarlak daha cok hozuma gidiyor.Tarifimize gecelimmi artik?






















Fellah Koftesi

Malzemeler:

  • 1,5 Su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık tatlı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • karabiber
  • maydanoz
  • kurunane
  • pulbiber
  • tuz
Yapilisi:

  • Köfteligimizi 1 bardak sicak su ile islatiyoruz. 
  • 15 dak. kadar bekletip üzerine 1 yumurta un ve tuz ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  • Daha sonra elimizi islatarak yuvarlak sekil veriyoruz  bir tepsiye tek tek koyuyoruz. 
  • Bir tencerede su kaynatarak yaptiğimiz bu köfteleri yumusayana kadar hasliyoruz. 
  • Haslandiktan sonra süzerek ilimasi icin bekliyoruz bu arada siviyagimizi bir tavaya alip salcalarimizi ekliyoruz iyice kavrulunca ezilmis sarimsagi ve köfteleri koyup 10 dak kadar kavuruyoruz.
  • Tuz nane pulbıber karabiber ilavesinden sonra altini kapatip dogranmis maydonoz serperek veya sarimsakli yogurtla servis ediyoruz. 
  • Afiyet olsun.
















7 yorum:

  1. Ay ay,ne şirin şeylermiş bunlar böyle :) bunları bizim eve gönderirmisin :) hakikaten çok cici olmuşlar canım,ellerine sağlık..Hayırlı bayramlar..

    YanıtlaSil
  2. cok tesekkur ederim canim keske mesafeler bu kadar uzak olmasada yaptigim herseyden sizlerede ikram edebilsem canimcigim.sanada hayirli bayramlar tatlim opuldun.

    YanıtlaSil
  3. çok seviyorum bunu bennnn ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. bloguma hosgeldin sefalar getirdin youknow guzel yorumun icin cok tesekkur ederim.

    sevgilerimleee.

    YanıtlaSil
  5. cok severim, oruclu oruclu bloglari gezmemek lazim bunu anladim, azimin sulari akti bitti...
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  6. ellerinize saglik cok guzel gorunuyor. bende cok sevrim ve uzun zamandir yapmamistim. simdi resimleri gordum ve en kisa zamanda yapacagim. sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. cok tesekkur ederim small botton nose afiyet olsun canim.

    sevgilerimle....

    YanıtlaSil

Gonlumun sakinleri hosgeldiniz....
Guzel gonlunuzden gelen ve yapilan her bir yorum benim icin cok kiymetlidir.
Dua ve sevgilerimle....