3 Eylül 2010 Cuma

Hindi Sote(Sauteed turkey)

Fatma geldi.......!

Herkese kucak dolusu sevgi,selam ve gunes getirdim Turkiye'den.Oncelikle hayirli Ramazanlar efenim,biz bu yil Ramazan' in 20 gununu Turkiye'de gecirdik.Esim icin bir ilk benim icinse ozlemini cektigim bir atmosferdi.Ezan'i Serif ve top sesleriyle iftar acmak,davul sesleriyle sahur'a ve sabaha merhaba demek cok guzeldi.
Tatilimiz hem cok guzel gecti,hemde birazda olsa kucucuk bir yorgunluk birakti uzerimizde biraz kendime gelmisken,blogcuguma biraz goz atmak ve siz sevgili dostlarla tekrar yeniden bulusmak istedim.Haliyle biz blog yazarlar yaz boyu yoktuk kanimca bunun icin yeni sezon hepimize hayirli olsun efenim:)

Gecelim tarifimize,
neden bu hayvancigin ismi ingilizce'de turkey anlam veremiyorum,ve bu duruma cok sinir oluyorum.
Ya bu hayvanin ismi degissin yada bizim vatanimizin ismi oldugu gibi Turkiye olarak gecsin dis devletlerde efendim.

Ben her ortamda Republic of  Turkey(Turkiye),I am Turkish desemde illaki karsimdaki kisi Turkey yanitini veriyor.Gercekten sinir bozucu bir durum offfffff cenem dustu yine, tarife gececektim ben:)


















Hindi Sote

 Malzemeler:

  • 500 gr kusbasi hindi eti kalca kismindan
  • 1 adet kuru sogan
  • 2 dis soyulmus sarimsak
  • 1 corba kasigi biber yada domates salcası
  • 3 adet yesil biber
  • 1 adet domates
  • 6-7 dal maydanoz
  • 2 yemek kasigi margarin yada zeytin yagı
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • tuz, kırmızı biber, karabiber ve kekik
  • 1 corba kasigi sirke
Yapılışı:
  • Soganı piyazlık ve sarimsaklarida kucuk kucuk dograyin.
  • Margarini tencereye alin eriyince etleri üzerine ekleyin ve orta ateste suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Suyunu çeken etlerin üzerine soğanlari, sarimsagi ve sirkeyi ekleyin ve 1 dakika kadar kavurun.
  • Salcayı ekleyip kavurduktan sonra dogranmis domates ve biberleri ekleyip tekrar 3 dakika kavurun.
  • Kavrulduktan sonra suyunu ve baharatları ekleyerek karıştırın.Tuzunu pistikten sonra katarsaniz etiniz yumusak piser.
  • Tencerenin kapagını kapatın arada karıstırarak kısık ateste suyunu cekene kadar pisirin.
  • Pistikten sonra servis tabagina alip kiyilmis maydonozlarla susleyip.
  • Pilav ile birlikte sıcak servis yapın.
  • Afiyet olsun.



 

4 yorum:

  1. Hoş geldi,safa geldi.Güzel de bir tarifle geldi.Ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlayınSil
  2. hosbulduk canim cok tesekkur ederim hersey gonlunce olsun hayirli iftarlar.

    YanıtlayınSil
  3. Fatma abla ellerinize sağlık.Tarifler ve anlatım çok iyi bu blogda.Şu an o kadar açımki olsada yesek şu hindiyi of yaa :(

    YanıtlayınSil
  4. merhaba Ashley blogumu begenmene sevindim keske arada mesafeler olmasada doya doya ikram edebilsem yemegimden sana, sevgilerimle....

    YanıtlayınSil

Gonlumun sakinleri hosgeldiniz....
Guzel gonlunuzden gelen ve yapilan her bir yorum benim icin cok kiymetlidir.
Dua ve sevgilerimle....