26 Mayıs 2010 Çarşamba

Nisastali Kurabiye (starchy biscuit)

Selamlar hepinize nasilsiniz?
Bugunlerde ben okulum ve sinavlarimla ugrasiyorum,ama burayida unutmus degilim.Bugun yine guzel bir kurabiye tarifi verecegim sizlere ozel gunlerinizde ve misafirlerinize sunabileceginiz guzel bir tarif kendisi simdiden afiyet olsun!


















Malzemeler
  • 250Gr. (hamur işi) Margarin
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı (200 gr.) Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı (125 gr.) Un
  • 3-4 Su Bardağı Mısır Nişastası
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Süslemek için; eritilmis bitter cikolata
Yapılışı
  • Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan margarini, toz şeker ile 1 dk. kadar yoğurun.
  • Yumurtaları ekleyip, biraz daha yoğurun.
  • Ayrı bir kaba, un, kabartma tozu ve 2 su bardağı nişastayı birlikte eleyin.
  • Unlu karışımı, yağlı karışıma ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  • Hamur toparlanana kadar nişasta eklemeye devam edin.
  • İlk unlu karışımı ekleyip, hamuru çok az yoğurduktan sonra, nişasta eklemeye devam ederken hamuru tezgaha alıp yoğurmaya devam edebilirsiniz, hem daha kolay yoğurursunuz hem de hamur daha çabuk toparlanır.
  • Oldukça yumuşak ama ele yapışmayan, pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  • Hamuru yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Nişasta serpilmiş tezgahta, yarım cm. kalınlığında açın ve istediğiniz bir kalıpla kesin.
  • Hafifçe yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.
  • Kurabiyelerin piştiğini anlamak için, alt kısmına bakın, hafifçe pembeleşmiş ise pişmiş demektir.
  • Kurabiyeleri fırından çıkarıp, hemen ızgara tel üzerine alın ve soğuyana kadar bekleyin.
  • Soguduktan sonra eritilmis cikolatayi(cikolatayi benmari usulu eritebilirsiniz)yagli kagittan yapilan kulahla cikolatayi  sIkabilirsiniz kuarbiyelerin uzerine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gonlumun sakinleri hosgeldiniz....
Guzel gonlunuzden gelen ve yapilan her bir yorum benim icin cok kiymetlidir.
Dua ve sevgilerimle....