Bugunlerde ben okulum ve sinavlarimla ugrasiyorum,ama burayida unutmus degilim.Bugun yine guzel bir kurabiye tarifi verecegim sizlere ozel gunlerinizde ve misafirlerinize sunabileceginiz guzel bir tarif kendisi simdiden afiyet olsun!
Malzemeler
- 250Gr. (hamur işi) Margarin
- 2 Adet Yumurta
- 1 Su Bardağı (200 gr.) Toz Şeker
- 1 Su Bardağı (125 gr.) Un
- 3-4 Su Bardağı Mısır Nişastası
- 1 Paket Kabartma Tozu
- Süslemek için; eritilmis bitter cikolata
Yapılışı
- Oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan margarini, toz şeker ile 1 dk. kadar yoğurun.
- Yumurtaları ekleyip, biraz daha yoğurun.
- Ayrı bir kaba, un, kabartma tozu ve 2 su bardağı nişastayı birlikte eleyin.
- Unlu karışımı, yağlı karışıma ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
- Hamur toparlanana kadar nişasta eklemeye devam edin.
- İlk unlu karışımı ekleyip, hamuru çok az yoğurduktan sonra, nişasta eklemeye devam ederken hamuru tezgaha alıp yoğurmaya devam edebilirsiniz, hem daha kolay yoğurursunuz hem de hamur daha çabuk toparlanır.
- Oldukça yumuşak ama ele yapışmayan, pürüzsüz bir hamur yoğurun.
- Hamuru yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- Nişasta serpilmiş tezgahta, yarım cm. kalınlığında açın ve istediğiniz bir kalıpla kesin.
- Hafifçe yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin, 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk. üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.
- Kurabiyelerin piştiğini anlamak için, alt kısmına bakın, hafifçe pembeleşmiş ise pişmiş demektir.
- Kurabiyeleri fırından çıkarıp, hemen ızgara tel üzerine alın ve soğuyana kadar bekleyin.
- Soguduktan sonra eritilmis cikolatayi(cikolatayi benmari usulu eritebilirsiniz)yagli kagittan yapilan kulahla cikolatayi sIkabilirsiniz kuarbiyelerin uzerine.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Gonlumun sakinleri hosgeldiniz....
Guzel gonlunuzden gelen ve yapilan her bir yorum benim icin cok kiymetlidir.
Dua ve sevgilerimle....