Bu guzelligi gecen hafta gelen degerli misafirlerim icin yapmistim.Goruntusu antep fistikli pastaya benziyor sanki ama degil.Yendigi zaman tadinda ispanaga ait hic bir tat bulunmuyor.Zaten neredeyse herkes bilir bu sihirli pastayi,Afiyet olsun!
Malzemeler
- 3 Adet Yumurta
- 1,5 Su Bardağı Toz Şeker
- 1 Su Bardağı (haşlanmış ve püre halinde) Ispanak
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Su Bardağı Un
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- Krem Şanti
- Damla çikolata
- Ispanakları yıkayın ve kaynar suya atarak 2-3 dk. bekletin. Suyunu süzün ve robotta püre haline gelinceye kadar çekin. (Ispanağın çekilmiş haldeki ölçüsü 1 su bardağı olmalı)
- Yumurtaları ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yağı ve ıspanak püresini ekleyin ve çok az çırpın.
- Toz malzemeleri bir kaba eleyin ve sıvı malzeme ile karıştırın.
- 180 derecede yaklaşık 35-40 dk. kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
- Pisen keki iki parcaya kesin,kestiginiz parcalardan biraz kek traslayin.bu trasladiginiz kek parcalarini rondoda cekip kekin uzerini suslemek icin kullanacaksiniz.
- Arasina hazirladiginiz krem santiyi surun.2.parcayida kapatip kalan krem santiyle pastanin uzerini kaplayin ve rondoda cektiginiz kek parcalarini serptikten sonra buzdolabina biraz donmaya gonderebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Gonlumun sakinleri hosgeldiniz....
Guzel gonlunuzden gelen ve yapilan her bir yorum benim icin cok kiymetlidir.
Dua ve sevgilerimle....