13 Mayıs 2010 Perşembe

Et kavurma (Meat roasting)

Gecenlerde canimin acaip etli bir yemek istemesi sonuncunda ortaya cikan bir yemek oldu kendileri bizim gibi gurbette yasayanlar icin mukemmel bir tarif.Et doneri aratmiyor desem yeridir.Ayrica etin yanina olmazsa olmazi olan  roka salatasida cabasi simdiden afiyet olsun!...


















Malzemeler:

  • 1 kilo kusbasi dogranmis et (yarim kiloda olabilir az kisiyseniz)
  • 1su bardagi sicak su
  • 3 adet sivri ve carliston biber
  • 2 adet domates kabuklari soyulmus ve kup kup dogranmis
  • 2 dis sarimsak kucuk kucuk dogranmis
  • tuz ve baharat cesitleri
  • 4-5 kasik siviyag
Yapilisi:

  • Dogranmis etleri  duduklu tencereye alip icerisine 1 su bardagi sicak suyu ilave edip pisiriyoruz.
  • Etler pistikten sonra eger suyu kaldiysa icerde suyunu suzup etleri teflon tavaya alip siviyag ile soteliyoruz.kavrulduktan sonra diger malzemeleri ve baharatlari ekleyip tekrar soteliyoruz.
  • Sebzeler yumusadiginda altini kapatip yaninda roka salatasi ve ayranla servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gonlumun sakinleri hosgeldiniz....
Guzel gonlunuzden gelen ve yapilan her bir yorum benim icin cok kiymetlidir.
Dua ve sevgilerimle....