20 Nisan 2010 Salı

Peynirli Pogaca (cheese pastry)

Diyet boyunca hic birsey yapmayacagim dedikce esimin israrlari uzerine,bu pogacayi yaptim.Esim cok ama cok hamur isleri ve tatli seven bir insandir.Onun yaninda bende demleniyorum desem kizmazsiniz bana degilmi?:)


















Malzemeler:
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1/4 su bardağı su
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
İçi için:
  • Yarım demet maydanoz
  • 250 gr beyaz peynir
Üzeri icin:
  • 1 yumurta sarısı
Yapilisi:
  1. öncelikle sütü ve suyu karıştırıp biraz ılıtın. Elinizin dayanabileceği kadar bir ısı olsun. . Sonra bu suyun içine toz şekeri ekleyip karıştırın. Bu karışımı hamuru yoğuracağınız kaseye alıp içine kuru mayayı ekleyin ve üzerini temiz bir bezle örtün. 15 dakika kadar mayanın kabarmasını bekleyin. Kabaran mayanın içine geri kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 45 dakika bekletin. Bu arada hamur mayalanmis olacaktır.
  2. Hazırladığınız hamurdan küçük küçük bezeler alıp elinizle açın. İçine peynirli harcı koyup yuvarlak şekilde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.  Bu şekilde de 15 dakika bekletin.
  3. 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun!......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Gonlumun sakinleri hosgeldiniz....
Guzel gonlunuzden gelen ve yapilan her bir yorum benim icin cok kiymetlidir.
Dua ve sevgilerimle....