29 Mart 2010 Pazartesi

Tavuklu mantarli sote(sauteed chicken mushroom)

Harikami harika pratik bir tarif veriyorum size lezzetide yaninda cabasi, misafirlerinize pirinc pilav esliginde ana yemek olarak gonul rahatligi ile servis yapabilirsiniz.simdiden afiyet olsun.


















Malzemeler:
  • 1 kasik tereyag ve 3 kasik siviyag
  • 1 paket mantar 250 yada 470 gramlik
  • 2 tavuk gogsu
  • 3 renkli dolma biber(normal yesil sivri biber yada kirmizi biberde olur.)
  • 2 domates
  • 4 dis sarimsak
  • tuz,karabiber,pulbiber
Yapilisi:
Tereyag ve sivi yagi bir tavaya alin kup kup dogradiginiz mantarlari guzelce soteleyin.mantarlar soteklendikten sonra ayni sekilde dogradiginiz tavuk gogsunude ekleyin ve tekrar sotelemeye devam edin 3 renkli dolma biberi uzun uzun dorayin domatesleride kup kup dograyin sotelenen tavugun ve mantarin icine atin ve beraber pismesini bekleyin.pismeye yakin 4 dis kucuk kucuk dogradiginiz sarimsaklari atin icine en sona sarimsagi atiyorumki harika nefis bir koku ve tat oluyor(sevmeyenler kullanmayabilir)pistikten sonra tuz ve baharatlari atip servis yapabilirsiniz.afiyet olsun.

2 yorum:

  1. cok tesekkur ederim filizcigim ne guzel sayende ilk commentime cevap veriyorum.cok tesekkur ederim.

    YanıtlaSil

Gonlumun sakinleri hosgeldiniz....
Guzel gonlunuzden gelen ve yapilan her bir yorum benim icin cok kiymetlidir.
Dua ve sevgilerimle....