26 Mart 2010 Cuma

Ilk merhaba ve Afyon kaymagi(mascarpone of Afyon)

Bismillahirrahmanirrahim
Bu benim bloguma ilk yazim cok heyecanliyim haliyle sizlerle cok guzel bir ortam saglamak istiyorum insallah bunu basarabilirim.
Ilk  konumu tatliyla aciyorumki tatli yiyeylim tatli konusalim diye hadi bismillah........
bu tarifi sevimin sayfasinda gorup cok begenmistim hemen kalkip yaptim aksama tatli canavari esim neredeyse tum tepsiyi yiyecekti.
Tarifi oldugu gibi ilistiriveriyorum buraya, seninde ellerine saglik Sevimcigim.




Malzemeler:
hamuru icin:
  • 2 cay bardagi irmik
  • 1,5 cay bardagi un
  • 3 yumurta
  • 1 cay bardagi süt
  • 1 cay bardagi seker
  • 1 cay bardagi siviyag
  • 1 vanilin seker
  • 1 kabartma tozu
serbeti icin:
  • 2 su bardagi seker
  • 3 su bardagi su
muhallebi icin:
  • 1 su bardagi süt
  • 7 yemek kasigi nisasta
  • 3 yemek kasigi seker
  • 1 litre süt
  • 1 kutu cig krema
Yapilisi:
  1. tencereye su ve sekeri alip serbeti kaynatiyoruz
  2. hamuru icin:
  3. derin bir kapta yumurta ve sekeri cirpiyoruz
  4. diger malzemeleri`de ekleyip cirpiyoruz
  5. yaglanmis büyük boy borcama hamuru yayip
  6. önceden isitilmis firinda 200 derecede yaklasik 25 dakika pisiriyoruz
  7. ilik serbeti, ilik tatlinin üzerine döküyoruz
  8. muhallebi icin:
  9. nisasta ve sekeri 1 bardak süt ile eritiyoruz
  10. 1 litre süt ve kremayi tencereye alip diger süt karisiminida ilave ediyoruz
  11. orta ateste, sürekli karistirarak göz göz oluncaya kadar pisiriyoruz
  12. sicak muhallebiyi sogumus tatlinin üzerine yayiyoruz
  13. Buzdolabinda soguttuktan sonra üzerine antep fistigi serpiyoruz (arzuya göre hindistan cevisi veya kakao serpe biliriz)
Afiyet bal seker olsun

1 yorum:

  1. selamunaleykum
    sitenizi çok beğendim :) ben tesettürlü olup olmadığınızı merak ettim :)
    hayırlı akşamlar.

    YanıtlayınSil

Gonlumun sakinleri hosgeldiniz....
Guzel gonlunuzden gelen ve yapilan her bir yorum benim icin cok kiymetlidir.
Dua ve sevgilerimle....