21 Mart 2012 Çarşamba

✿ Firinda Karisik Sebzeli Tavuk ✿


Herkese iyi gunler,insallah gonuller hostur,herkes afiyettedir?
Havalar mis gibi cok sukur,haliyle bir yogunluk var su siralar bizde Ecrin Dila ile havalar biraz daha isinsin diye bekliyoruz.Bol,bol yuruyus yapma planlarimiz var hafta sonuda geliyor neredeyse,haftanin ortasina geldik bile...
Hafta sonu icin plan yapmadik henuz,bakalim bu Cuma'yi atlatalim hele,Ecrin Dila'ya kucuk capta bir mevlut hazirligim var onun telasesi icerisindeyim...
InsAllah alnimin akiyla cikarim bu isten o gun Ecrin Dila uslu bir kiz olur diye umit ediyorum...
Nisan'da ise bizi bir seyahat bekliyor,bu bizim ilk bebekli yolculugumuz olacak!
Bakalim bizi ne maceralar bekliyor?
Merak ve tedirginlik icerisindeyim dogrusu Allah yardimcimiz olsun!

Gelelim gunun asina su siralar dondurucuyu bosatma cabasindayim,en nihayetinde bahar geldi,arkasi yaz insAllah!
Dondurucumuz bos olsunki yazlik mamalari istifleyelim degilmi:)
Dondurucuyu bosaltiyorum diyordum ya elime gecen ne varsa karistirip bir yemek yaptim.
iste bugun evimizin asi bu,
yanina bol salata ve kayisi kompostosu Allah bereket versin!
Deneyenlerede afiyet bal seker olsun!


Firinda karisik Sebzeli Tavuk


Malzemeler:
  • 1 tane tavuk gögsu (kusbasi dogranmis)
  • 1 su bardağı dondurulmus bezelye (taze bezelyede olur)
  • 1 adet havuc
  • 2 dis sarmısak
  • 1 adet tatlı kırmızı biber
  • tuz, karabiber,kekik
  • 4 corba kasıgı siviyag
  • 4 adet kucuk patates
  • 1 corba kasigi siviyag
Yapilisi:

  • 4 corba kasigi siviyagini bir tavaya alin. Tavukları koyup renkleri dönenene kadar bir iki dakika pisirin.
  •  Kup,kup kucuk dogranmis havuclari, bezelyeyi orta ateste 3-4 dakika pisirin.
  •  Dogranmis kirmizi biberi, dogranmis sarimsaklarida da ekleyip 2-3 dakika daha pisirin.
  •  Tuzu, karabiberi ve kekigi de ekleyin ve tavanin kapagini kapatip kisik ateste sebzeler diriliklerini hafifce kaybedene kadar pisirin.
  • Kullanacağınız fırın kabına pisen sebzeli tavugu bosaltın.
  • Patateslerin kabuklarını soyup ince ince dograyın. 
  • 1 çorba kasigi siviyagi ve bir fiske tuz ile iyice harmanlayın. 
  • Patatesleri düzgünce tepsideki karisimin üzerine dizin.
  • Patateslerin uzerine biraz karabiber ve pul biber serpistirin.
  • Fırın kabının üzerine alimünyum folyo kapatın. 
  • 200 derece isitilmis fırında patatesler iyice yumusayana kadar pisirin. 
  • Folyoyu çıkartıp 5 dakika daha pisirin ve fırından cıkarıp servis yapın.
  • dilerseniz pirinc pilavi ve ayranla servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet sifa olsun! 

... Herkese mutlu aksamlar...

...Have a Beautiful evening...

9 yorum:

  1. bayılırım fırın tavuğa ellerine sağlık, hazırlıklarında da kolaylıklar dilerim

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederim esra...

      sevgiyle kal tatlim...

      Sil
  2. Eline saglik olsun canim. O buzdolabi bosaltma sirasi bize de gelse iyi olacak bu aralar..
    Hayirli yolculuklar olsun canim gideceyin yere sag salim gider donersin. Insalah kizinda uslu olur soz dinler..
    Sevgiler..

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. buzdolabi bosaltmaca gardirop bosaltmaca su siralar bu moddayim...

      yolculugumuzu erteleyecek gibiyiz galiba kizimiz su siralar yine cok huysuz:)

      Allaha emanet olun...

      Sil
  3. Artık o güzel fotoğraflarını göremiyorum ben. Teknik birşey muhtemelen.

    Fırında sebzeli tavuk tam bana göre ama son zamanlarda tavukların yetiştirilme şeklinden ve hele ki buradaki tavuklardan sonra tavuk yiyemez olduk biz. Gdo'lu mısırları yediriyorlar ve daha başka bir sürü detay. Yumurtaları da etleri de alıyor nasibini.

    Yine de tavuk etini severim ve yapacağım zaman sotelerim. Yapmadan önce de mutlaka marine ederim, pamuk gibi ve daha lezzetli olsunlar diye...

    Ellerine sağlık Fatma.

    YanıtlayınSil
    Yanıtlar
    1. Defnem acaba sorun sadece sendemi?ben goruyorum fotolarimi acaba diger arkadaslarda gordumu?


      ayrica tesekkurler....

      Sil
    2. Aşağıdaki yoruma bakılırsa sorun benim bilgisayarda :).

      Sil
  4. harika görünüyor... ellerinize sağlık.. blogger annelerden geliyorum... sevgiler....

    YanıtlayınSil
  5. hosgeldiniz cok tesekkur ederim...

    YanıtlayınSil

Gonlumun sakinleri hosgeldiniz....
Guzel gonlunuzden gelen ve yapilan her bir yorum benim icin cok kiymetlidir.
Dua ve sevgilerimle....