24 Şubat 2011 Perşembe

Italya-Roma Notlari




Gectigimiz hafta Cuma sabahi Heathrow Havaalanindan, Alitalia firmasiyla Italya'nin Fiumicino Havaalanina indik.Yolculugumuz iyi gecti ama bende ucak yolculugunda 1 saati gectigim vakit icimde sIkIsmalar meydana geliyor ve bir an evvel yolculugun bitmesini istiyorum.Ingiltere ve Italya arasi ucus 2 saat suruyor buna pasaport,diger kontroller ve kalkis zamanida eklenince sure dahada fazla suruyor ve bende haliyle strese giriyorum.her yolculukta oldugu gibi.Ne zaman karaya ayak basarsam o zaman hersey yok oluyor ama inene kadarda akla karayi seciyorum.Ucaga karsi bir korkum yok sadece ucak icerisinde uzun yolculuk beni boguyor.


Italya-Roma gezimiz tur yada benzeri birsekilde olmadi esimin sirketinin calisanlarina yaptigi bir jestti bu sekilde yapildi gezimiz.Biz sadece Roma'yi gezebildik eger iyi bir tur bulup Italya'ya giderseniz,Italya'nin heryerini gezmenizi tavsiye ederim gercekten cok guzel bir ulke.Havaalanindan grubumuzla birlikte kucuk bir otobusle otelimize gittik.Otelimiz cok guzel bir yerdeydi,otel binasinada cok guzeldi.




Otele yerlestikten sonra vakit kaybetmeden ogle yemegine gittik.Italya'da en guzel yemekler bence trattoria  denilen kafe ve tavernalarda yapiliyor,hepside ev-el  yapimi.ogle yemeginden sonra Piazza del Popolo'ya gittik.Orda elektrikli arabalara binilip bir yarisma duzenlendi ayni zamanda belirli unlu mekanlara gidip ipuclari aradik bu sayede hem heyecan yasadik hemde bir suru unlu mekan gorduk.



Aksama ise geride benden sadece yorgunluktan uyuklayan bir Fatma kaldi.Gunun sonunda biraz dinlendikten sonra aksam yemegi icin bir restauranta gittik yemekler ve tatlilar superdi ayrica yanindada canli harika Italyan muzikleri  daha ne olsun emegi gecen herkese bi rkezde buradan tesekkur ediyorum.Harika bir 3 gun yasadik.
Bu gezide beni en cok mutlu eden seyse gunesti evet 3 gun boyunca gunes icimizi ve bedenimizi oyle isittiki anlatamam.Donuste yine gri bulutlar bizi karsiladi Ingiltere'de.Iklim ve hava olarak Turkiye'nin havasina benzettim,nede olsa Italya'da bir Akdeniz ulkesi.Yemekleriyse harika tam bizim damak tadimiza gore hangi birini saysam ki; makarnalari,pizzalari,salatalari,peynirleri heleki deniz urunleri nefis!...Birde patlicanli lazanyalari var yerken parmaklar gidiyordu inanin,peynirin her turlusunu illaki her cesit yemegin icinde bulmaniz mumkun!







Simdilik benden bu kadar bir dahaki  Italya postunda ve resimlerinde bulusmak uzere dua ve muahbbetle...

Ayrica Pepelamiza bir kez daha gecmis olsun sag saglim yurda dondu cok sukur darisi Libya'dan  gelmeyi bekleyen kardeslerimize olsun.Dualarimiz hep sizinle....Allah'a emanet olunuz.

8 yorum:

  1. Fatmacım, harika bir gezi, harika fotoğraflar. eminim çok güzeldir İtalya da, yemekleri de havası da, müzikleri de. dünyayı gezmedim ama bizim damak zevkimize en yakın olan italyan ve yunan mutfağı gibi geliyor izlediğim belgesellerden :)
    daha nice güzel gezilere inşallah canım. muhabetle, sevgiler

    YanıtlaSil
  2. gezi yazılarını okudukça insan bir heves pilanlar yapmaya başlıyor hadi hayırlısı diyelim o zaman değil mi : )

    YanıtlaSil
  3. ne guzel bır tatıl olmus devamını beklerız bol fotolu

    YanıtlaSil
  4. yemyesilim cicegim cok tesekkur ederim canim guzel yorumun icin,evet yemekleri,iklimi ve insanlari gercekten bizlere cok benziyorlar.insallah birgun gitmek sanada nasip olur bidenesi ayni guzel temenniyi bende senin icin diliyorum.

    sevgiyle kal.


    Mine hanim bencede hayirlisi her niyette vardir bir hayir.

    sevgilerimle...


    memolininannesi ziyaretiniz icin cok tesekkur ederim yakinda paylasacagim diger resimleride Allah'aemanet olunuz.

    YanıtlaSil
  5. yeni yerler görmek- keşfetmek tam benlik bir şey :)

    ne diyim darısı başıma :)

    YanıtlaSil
  6. hayirlisi canim insallah diyelim ozaman gulum.

    Allaha emanet

    YanıtlaSil
  7. selamlar arkadaşım şimdi gördüm italya notlarını.lütfen yeni resim ve notlar eklemeye çalış olur mu.takibindeyim ve merakla bekliyorum.nisanın 22sine kadar umarım eklersin yeni yazılar.özellikle fiyat konusunu çok merak ediyorum.bu konuda bilgi verirsen çok sevinirim arkadaşım.ortalama yemekler ne kadar.kişi başı fiyatı elbette yediğin yere ve yiyeceğe göre değişir ama yine de vardır sanırım bir ortalama.çok pahalı bir şehir roma biliyorum.çok merak ediyorum.gitmeden fikir sahibi olmak istiyorum.teşekkür ediyorum fatmacım.sevgiler gönderiyorum sana.bu arada çok keyifli geçmiş geziniz maşallah.umarım bizimki de öyle geçer balım.

    YanıtlaSil
  8. SELAMUN ALEYKUM.SAYFANIZIÇOK BEĞENDİM BEN BURALARD YENİYİM:) ARADA UĞRAYIP ÇIKIYORUM.RESİMLERE BAYILDIM BENİMDE CNM ÇEKTİ:) RABBİM HAYIRLISIYLA ÇOCUGUNUZU KUCAĞINIZA ALMAYI NASİP ETSİN:) HAYIRLI CUMALAR

    YanıtlaSil

Gonlumun sakinleri hosgeldiniz....
Guzel gonlunuzden gelen ve yapilan her bir yorum benim icin cok kiymetlidir.
Dua ve sevgilerimle....