8 Kasım 2010 Pazartesi

iki Nefis Tarif; Mantarli Et Sote ve Lezzetiyle Herkesi buyuleyen Muhallebili Kadayif
















*resim alintidir!

Hava puslu, soğuk
Kırlar koyu, kırmızı
Saman sarısı, ölü yeşil
Kış gelmek üzere oysaki gönül
Kışa girmeye hazır değil!

Sair ne kadar guzel soylemis degilmi?

Dondurucu bir Ingiltere gununden herkese kucak dolusu sicacik merhabalar!
Bugun evde oldugum icin,hazirdada tariflerim vardi bayram oncesi bu tariflerin ilac gibi gelecegine inaniyorum.
Kurban kesenler ve kesemeyenlerin evi etle dolacak insallah yine bu bayram.Rabbim o  gunu hayirlar icin nasip etmis.Kesemeyen kardeslerimiz icin insallah gonlumuzden ve elimizden geldigince yardimci olmaya calisacagiz.Onlarin evindede bu bayram yine coskulu ve mutlu kutlanir insallah.
Cenem fazla dusmeden tarife geceyim ben artik:)

Ilk tarifim etli bir yemek bayram yaklasirken bu tarifi vermek iyi olur dedim.Misafirlerimiz ve bizim icin cok guzel ve leziz bir tarif simdiden afiyet olsun.


Mantarli Et Sote


Mazlezemeler:
  • 750 gr dana kusbasi
  • 500 gr mantar
  • 1 adet büyük kuru sogan
  • 2 adet yesil sivri biber
  • 1 adet domates
  • 2 dis sarımsak
  • 1 yemek kasigi domates salcasi
  • 1 cay kasigi biber salcasi
  • Tuz ve diledigini baharat cesidi
  • 1,5-2 su bardagi sıcak su
  • 1 cay bardagindan iki parmak eksik siviyag

Yapılılisi:
  • Etleri sudan gecirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk pisirin.
  • Etler piserken, kuru soganı, yesil biberi, domatesleri yemeklik dograyın. Sarımsakların kabuklarını soyun.
  • Mantarları güzelce yıkayıp dörde yada bese istediginiz  sekilde dograyın.
  • ( mantarları limonlu suda bekletirseniz  kararmaz)
  • Etleri pistikten sonra genisce bir tencereye alın. İcerisine 1 kepce düdüklüdeki et suyundan koyun.
  • Orta hararetli ateste biraz suyunu cekene kadar tekrar pisirin.
  • Dogranmıs sogan, yesil biberleri tencereye ilave edin.
  • Sogan ve biberleri 5-7 dk ara ara karıstırarak pisirin.
  • Daha sonra mantarlari, domatesleri, domates ve biber salcasını ilave adin. Mantarlar suyunu salıp cekene kadar arada karıstırarak pisirin.
  • Sıcak suyu ilave edin ve sarımsakları içine dograyin , 15-20 dk en kısık ateste pisirin. Etlerden bir tane alip, pisip pismedigini kontrol edin.Pismis ise altını kapatin sıcak olarak pirinc pilav esliginde servis yapiniz.
  • Etin suyunu siz istediğiniz gibi ayarlayın. Ben biraz sulu yapıyorum.  


 Muhallabili Kadayif
Gelelim dillere destan tatlimizin tarifine,bu tatli herkes az cok biliyordur eminim.
Bloglar aleminin favori tatlisidir kendileri bende tarifini sevgili Yesil Kivi'den almistim.
Tarifi ve puf noktalarini ogrenmek icin sizi Yesil Kivi'ye yonlendiriyorum.


Herkese mutlu haftalar sevgilerimle........

8 yorum:

  1. Ellerine sağlık ikiside nefis görünüyor canım

    YanıtlayınSil
  2. Merhaba,
    Bir çalışmanız "Bloglardan Seçmeler"de yayınlandı.
    Hayırlı günler dileğiyle.

    YanıtlayınSil
  3. prensesim ellerine sağlık..harika görünüyor ikisi de..yakında olsan da misafirin olsam cicim:)))

    YanıtlayınSil
  4. s.a merhaba Fatma Hanım, size mail atmak istemiştim ama bir türlü mail adresinizi bulamadım.
    Sitenizi linklerim arasına ekledim ve beğenerek takip ediyorum.
    Sizinle tanışmak ve yeni yemek sitemi tanıtmak istedim. İnceler yorum yazarsanız memnun olurum.

    http://tarifkolik.com/index.php

    Başarılarınızın devamını dilerim..
    Selam ile..

    YanıtlayınSil
  5. Aylincigim cok tesekkur ederim canim benim.

    Sabahattin bey yine beni cok mutlu ettiniz cok tesekkur ederim tekrardan.

    Pinarim melek kardesim benim, ah su mesafeler olmasa ne guzel olurdu degilmi? sevgiyle kal bebegim.

    S.A Oznur hanim oncelikle cok tesekkur ederim.Sakin bloguma ziyarette bulundugunuz icin.bende size iadeyi ziyarete geldim.mesajimida biraktim fakat sonrasinda mesajimi goremedim,yollarken bir hata olustu galiba bende size maille ulastim.mail kutunuza bakarsaniz cok sevinirim sevgilerimle....

    YanıtlayınSil
  6. Sıcak Antalya'dan soğuk İngiltere'nin içinde barındırdığı sıcacık insan Fatma'mıza gönül dolusu sevgiler :)..
    Canım,yemeğin harika gözüküyor..
    Hele benim gibi,sulu yemek seven birisi için fevkaladenin fevkinde..
    Biz mantarsız yaparız genelde ama bu şekilde de denemek istiyorum..
    Tatlın da çok şeker olmuş..
    Ellerine emeğine sağlık..
    Mutlu akşamlar diliyorum..
    sevgilerimle..

    YanıtlayınSil
  7. Ellerine saglik HAYATIMIN ANLAMI :)

    Butun yaptigin yemeklerin seningibi guzel ve ellerine saglik. Ancak bu muhallebili kadayifi en yakinda zamanda birdaha yaparmisin please my love? :) Biliyorsun tatliyi severim ve bu tatliyi ilk defa gecen yaptiginda degisik ve cok acaaip olmustu.

    Your husband :)

    YanıtlayınSil
  8. zelihacigim guzel yorumun kalbimin en derinliklerini isitti bidenesi Allah razi olsun gulum.sevgiyle kal!


    ;)sevgili adsiz yani my love:)yine herzamanki gibi yaptin yapacagini tum kalbime ektin yine butun ask tohumcuklarini.Biliyorsun hersey senin icin tatlim.

    mesajin buyuk bir surpriz oldu benim icin tekrar tesekkurler Askim.

    YanıtlayınSil

Gonlumun sakinleri hosgeldiniz....
Guzel gonlunuzden gelen ve yapilan her bir yorum benim icin cok kiymetlidir.
Dua ve sevgilerimle....