28 Ekim 2010 Perşembe

Kóy Pitasi






Bu pita benim memleketime ve koyume has bir borek cesidi belki icimizde bilenler vardir.Bu pita benim misafirlerim icin yaptigim demirbas boregimdir.
Gercekten agir bir misafiri agirliyabilecek bir cesitte, aslinda fazla soze gerek yok siddetle denemenizi tavsiye ederim.

Not:
Verdigim olculer bir tepsilik malzemeler,dilerseniz  malzemeyi cogaltarak 2 veya 3 tepsi yapabilirsiniz.Ayrica biraz aci bir tadi olursa daha iyi olur, yani sizin icin sakincasi yoksa yiyebileceginiz bir kivamda acili olmali:)


Koy Pitasi

Hamur Malzemeleri:
  • 1 su bardagi yogurt
  • 1,5 su bardagi ilik sut
  • kibrit kutusu kadar maya ve alabildigi kadar un,tuz
 ic malzemeleri:
  • 5 adet orta boy sogan
  • yarim cay bardagi siviyag
  • 250 gr kusbasi et
  • bir dis sucuk
  • 1 corba kasigi domates salcasi
  • 1corba kasigi biber salcasi
  • 4 adet domates yada 1 kutu dogranmis konserve domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 tutam maydonoz pulbiber,karabiber,kirmizibiber,nane ve tuz
 uzeri icin:
  • bir yumurta
  • 1 corba kasigi siviyag
Yapilisi:

  • Oncelikle hamururunu yogurup mayalandirmaliyiz.hamur malzemesindeki tum malzemeleri katip bir hamur elde edin hamur elinize yapismayan kivamda olsun.ve mayalana kadar bekletin.
  • Hamuru yogurduktan sonra hamur mayalanirken ic harcini yapin:
  • Once soganlari ne ince ne kalin kup kup dograyin.
  • Soganlari sivi yagda kavurun ve dogranmis sivri biberleri de atip soganla beraber kavurun.
  • Onlar kavrulurken sucugu ve eti kusbasi seklinde kucuk kucuk dogruyoruz,ama cok kucuk olmalilar.
  • Bunlarida kavrulan soganlarin icine atip tekrar kavuruyoruz. 
  • Etler kavrulduktan sonra salcalari ve baharatlarini atip(naneyi atmayin)kavurun. kavrulduktan sonra kup kup dogranmis domatesleri atin yada konserveyi suyunu cekene kadar pisirin.
  • Pistikten sonra dogranmis maydonoz,naneyi ve tuzu ilave edin ve harciniz hazir.
  • Mayalanan hamuru 3 beze yapin tepsiyi yaglayin ve bezeyi tepsinin boyutunda acin.
  • Oklava yada merdaneyle acilmiyorsa once elinizle biraz buyultun sonra oklava yada merdaneyle actiginiz hamuru tepsiye serin.
  • Harcida ikiye bolerek bir yarisini bu actiginiz hamurun uzerine dokun tipki pizza sosu gibi yayin daha sonra 2. bezeyi acip onun uzerine serin yine harcin diger yarisini uzerine yayin.
  • Son bezeyide acarak uzerini kapatin.H
  • Hamurun uzerine bir butun yumurta ve yag karisimini elinizle surun 200 derecede alti ve ustu pisene kadar pisirin.
  • Yaninda ayranla servis yapin afiyet olsun.tadi pizzadan cok cok farkli deneyin gorun.

3 yorum:

  1. Canım merhaba..
    Öncelikle tekrar hoşgeldin diyorum,özlettin kendini.Köy pittasına forumdayken de bayılmıştım,enfes görünüyor,ellerine sağlık.Bababannemlerin göçmen pidesine benziyor,iç malzemesi farklı ama.
    Ayrıca güzel sözlerin için çok teşekkür ediyorum,Allah razı olsun canım.Hep birlikte nice güzelliklere inşallah.
    Hayırlı cumalar

    YanıtlayınSil
  2. pepelam hosgeldin bidenesi seni blogumda gormek cok guzel.

    hosbuldum bazen istemedende olsa aralar vermek zorunda kaliyorum.

    bu boregi yiyen bir daha ayilamiyor zaten kusum eminim sizin pidenizde cok lezzetlidir.

    ne demek bidenesi ben gercekleri soyledim sende o isik ve azim var gulum.

    iyi hafta sonlari tatlim.Allaha emanet olun.

    YanıtlayınSil
  3. Bu tarifinizi denedim bugüne kadar yaptığım böreklerden en iyisi diyebilirim.Teşekkürler paylaştığınız için.İzninizle bunu facebook sayfamda ve bloğumda paylaşmak isterim
    https://www.facebook.com/Papatyaninguncesi

    YanıtlayınSil

Gonlumun sakinleri hosgeldiniz....
Guzel gonlunuzden gelen ve yapilan her bir yorum benim icin cok kiymetlidir.
Dua ve sevgilerimle....