Malzemeler:
Hamuru icin;(verdigim olculerden 6 adet tart cikiyor dilerseniz cogaltabilirsiniz)
- 750 gr un
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi instant maya(kuru maya)
- ve yogurmak icin alabildigi kadar ilik su
- 1 cay kasigi sirke
Harci icin;
- 4-5 adet orta boy ince ince yarim ay seklinde dogranmis beyaz kuru sogan
- 1 adet buyuk ve dogranmis pirasa yada alabildigi kadar pirasa desek:)
- kucuk kucuk dogranmis sucuk sebzeli yaparsaniz sucugu kullanmayin.
- 1 kutu creme fraiche
- 1,5 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
- Hamur malzemelerinin hepsini bir yogurma kabina alalim ve yoguralim elimize yapismayacak ve biraz sert bir hamur elde edelim ve hamurumuzu yarim saat dinlendirelim.
- Harci icin tum malzemeleri dogradiktan sonra hamurumuzdan yumurtadan biraz daha buyuk bezeler alalim tahmini 6-7 beze olur.
- Bezeleri bizim lahmacun tarzi acalim bir merdane yardimiyla,acilan bezlere once creme fraiche surelim kasik yardimiyla sonra dogradigimiz ve acisi gitsin diye yikadigimiz kurusoganlari serpelim. ardindan pirasa,sucuk ve kasar peynirini serptikten sonra,
- Hafif unlanmis yada yagli kagit serilmis firin tepsilerinde onceden isitilmis 200 derece firinda pisirelim.
- Afiyet olsun.
çok güzel görünüyorf atmacım.değişik lezzetlerle tanışmak benide çok mutlu ediyor.ellerine sağlık
YanıtlaSilAfiyet olsun canimin ici bende seviyorum degisik tatlari tatmak tabi damak tadima ve goz guzelligime uyuyorsa:)
YanıtlaSil