5 Ağustos 2010 Perşembe

Tarte Flambee

Ogrendigim kadariyla yanlissa duzeltiniz lutfen bu tart Fransizlarin meshur tartlariymis.Fransa ve civarinda bilinen ve yapilan bir tat.Bense bunu Almanya gezimizde kucuk bir koyde yine kucuk ama meshur bir cafede ilkkez tattim.Orjinalinde domuz pastirmasi kullaniliyor ama bizim musluman oldugumuzu oraya gitmeden bildikleri icin bize sebzeli hazirlamislar basta yemekte tereddut etsemde sonunda bir dilim aldim.Nefis birseydi tadi damagimda kaldi yani okadar.Cafeden ayrilirken esime diyorum yapan kisiye sor bakalim diye tarifi nasilmis?Esim israrlarima dayanamadi ve beraber gidip sorduk soruyu sormamizla karsimizdaki kisinin Turk oldugunu anlamamiz gec olmadi, basladi kucuk bir sohbet. Yapilisini ogrendim ama ismini sormadikki yahu, Ingiltere'ye doner donmez arastirdim  netten ismi Tarte Flambee'ymis efendim:)Ben hem sebzeli yaptim hemde sucukla denedim cok guzeldi tek fark benim hamur lahmacun hamuru gibi oldu onlarinki ise resmen kitir kitirdi.Onlar marketlerde satilan tarte flambee icin haziracilmis hamurdan alip yapiyorlarmis.






















Malzemeler:

Hamuru icin;(verdigim olculerden 6 adet tart cikiyor dilerseniz cogaltabilirsiniz)
  • 750 gr un
  • 1 tatli kasigi tuz 
  • 1 tatli kasigi instant maya(kuru maya)
  • ve yogurmak icin alabildigi kadar ilik su
  • 1 cay kasigi  sirke

Harci icin;
  •  4-5 adet orta boy ince ince yarim ay seklinde dogranmis beyaz kuru sogan
  • 1 adet buyuk ve dogranmis pirasa yada alabildigi kadar pirasa desek:)
  • kucuk kucuk dogranmis sucuk sebzeli yaparsaniz sucugu kullanmayin.
  • 1 kutu creme fraiche
  • 1,5 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
Yapilisi:
  • Hamur malzemelerinin hepsini bir  yogurma kabina alalim ve yoguralim elimize yapismayacak ve biraz sert bir hamur elde edelim ve hamurumuzu yarim saat dinlendirelim.
  • Harci icin tum malzemeleri dogradiktan sonra hamurumuzdan yumurtadan biraz daha buyuk bezeler alalim tahmini 6-7 beze olur.
  • Bezeleri bizim lahmacun tarzi acalim bir merdane yardimiyla,acilan bezlere once creme fraiche surelim kasik yardimiyla sonra dogradigimiz ve acisi gitsin diye yikadigimiz kurusoganlari serpelim. ardindan pirasa,sucuk ve kasar peynirini serptikten sonra,
  • Hafif unlanmis yada yagli kagit serilmis  firin tepsilerinde onceden isitilmis 200 derece firinda pisirelim.
  • Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. çok güzel görünüyorf atmacım.değişik lezzetlerle tanışmak benide çok mutlu ediyor.ellerine sağlık

    YanıtlayınSil
  2. Afiyet olsun canimin ici bende seviyorum degisik tatlari tatmak tabi damak tadima ve goz guzelligime uyuyorsa:)

    YanıtlayınSil

Gonlumun sakinleri hosgeldiniz....
Guzel gonlunuzden gelen ve yapilan her bir yorum benim icin cok kiymetlidir.
Dua ve sevgilerimle....