5 Ağustos 2010 Perşembe

Kolay Manti (Easy Manti)

Babacigimin yogun bir calisma hayati vardir.Her pazar olmasada 2 haftada bir evde kalir hem kendi dinlenir hemde bizi hava guzelse piknige yada alisverise goturur.Bu guzel pazar gununun yemegiyse genellikle bu kolay manti olurdu.Biz ailece mantiyi cok severiz ister dolma manti ister baska cesit ama iclerinde en pratigi budur.Babam '' bugun bana bir manti yapin ama kolay mantidan olsun,icindede bol bol sarimsak olsun hazir tatil gunumdeyken''der.Bizede cennet canima minnet hesabi hemen annecigimle girer mutfaga pisirir getirirdik koca bir tencere malum ozamanlar evde 6 kisiydik:)simdiyse 3 kisi kaldilar, bazen anneme soruyorum manti hala buyuk tenceredemi pisiyor diye?Cevapsa hayir! kizim siz yoksunuzki buyuk tencerede pisireyim diyor canim annecigim, icim oyle bir tuhaf olmustuki o an.Herneyse alistik artik gurbetin huzunlu havasini solumaya tarifimize gecelimmi artik?


















Malzemeler: (kisiye gore cogaltabilir azaltabilirsiniz!Ben 2 kisilik yaptim)

Manti icin;
  • Yarim paket filiz fiyonk makarna
  • 1 Litre kaynamis su
  • 2 tatli kasigi tuz
Yogurdu icin:
  • 450 gr suzme yogurt yoksa 2,5 subardagi taze yogurt
  • 3-4 dis soyulmus sarimsak
Sos icin:
  • 2 adet orta boy kabulari soyulmus domates
  • 2 adet carliston yada sivri biber damak tadinbiza kalmis 
  • 5-6 corba kasigi siviyag
  • 1,5 corba kasigi salca
  • Pul biber,kirmizi,karabiber ve tuz
  • 1 cay bardagi makarna suyu
Yapilisi; 
  • Oncelikle yogurdumuzu karistirma kabina alip bir karistirici yardimiyla cirpalim topaklanma kalmadan puruzsuz bir sekilde karistiralim.Yogurdunuz tuzsuzsa icine biraz tuz ekleyebilirsiniz ve ezilmis sarimsaklari ilave edelim.
  • Uygun bir tencereye 1 litre suyumuzu dokup kaynatalim kaynayincada 2 tatli kasigi tuzu ilave ettikten sonra yarim paket fiyonk makarnamizi ekleyelim ve pisirelim.
  • Makarna piserken sos tavasinda sosumuzu yapalim.Kabuklari soyulmus,kup kup dogranmis domatesleri ve kucuk kucuk dogranmis biberleri siviyagda hafif kavuralim.
  • Kavrulduktan sonra salcamizi ve baharatlarimizi ilave edelim ve 2-3dk  kavurmaya devam edelim.
  • kavrulduktan sonra 1 cay bardagi makarna suyundan alalim ve sosa ilave edelim.Atesi en dusuk seviyeye getirelim ve agzi kapali bir sekilde 5 dk pisirelim.
  • Pisen makarnayi suzelim ve uzerine hafif soguk su dokelim sogumasi icin,suzulen makarnayi ayni tencereye aktarip.Yogurdunu ilave edelim eger yogurt koyu kivamdaysa biraz su katip sivilastirabilirsiz ki sonrasinda manti koyulasiyor zaten.
  • Mantinin tuzuna bakalim azsa biraz daha ilave edebilirsiniz damak tadiniza birakiyorum.
  • Mantiyi hafif ateste yavas yavas karistira karistira isitalim burada dikkat manti kesilebilir dikkat etmezseniz.
  • Hafif isindiktan sonra mantiyi servis tabagina alip uzerine sosunu doktukten sonra dilerseniz nane ve sumak esliginde servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Çok nefis gözüküyor,eline sağlık.Gerçeğini aratmayacak gibi.Zaten bu sıcakta hiçkimse oturup mantı filan yapmaz.Çok iyi yapmışsın bu tarifi yapmakla :)Makarnanın her türlüsüne ayılıp bayılan biri için çok ideal bir yemek..Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş elinize sağlık.Ben mantıyı boş zamanlarımda yapıp dondurucuya koyuyorum hazır yemek oluyor.Ellerinize sağlık böyle de nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Umutsepeti blogumu ziyaret ettigin icin tesekkur ederim valla bizde ayilip bayiliyoruz makarna ve mantinin her cesidine canim.


    anneanneninemekleri cok tesekkur ederim yorumunuz icin evet o sekilde cok iyi oluyor manti,bizimde mantimiz eksik olmaz dondurucumuzda Nevsehirliyiz sonucta:) Kayseiriye komsuyuz.

    YanıtlaSil

Gonlumun sakinleri hosgeldiniz....
Guzel gonlunuzden gelen ve yapilan her bir yorum benim icin cok kiymetlidir.
Dua ve sevgilerimle....